CURALIS

Thuisverpleging in een warm, toegankelijk kader

trousse de premiers secours | Curalis, Thuisverpleging in een warm, toegankelijk kader

Een warm hart voor de patiënt

Het Curalis-team heeft een passie voor verpleging en koestert het welzijn van elke patiënt. Zo bieden we volledige en toegewijde zorg aan huis, steeds met ruimte voor een fijne babbel.

soins de sante | Curalis, Thuisverpleging in een warm, toegankelijk kader

Verpleging met een vertrouwd gezicht

Curalis stippelt haar planning zo uit dat je steeds verzorgd wordt door je vaste verpleegkundigen. Zij kennen je zorgsituatie door en door en garanderen thuisverpleging met kwaliteit én continuïteit.

sante et medical | Curalis, Thuisverpleging in een warm, toegankelijk kader

In het comfort van je eigen woning

Wassen, kleden, medicatie toedienen, katheters prikken, … Curalis verzorgt elke patiënt in de vertrouwde omgeving van de eigen woonst. Zo geniet je van de beste zorgen, zonder dat je de deur uit moet.

Zorgen

Curalis verzorgt patiënten van alle leeftijden in Oostende en Bredene. Wassen en kleden, brandwonden verzorgen, katheters prikken en spoelen, … Onze verpleegkundigen leggen vlot een afspraak vast, komen bij je langs en verzorgen met jarenlange kennis en ervaring. Professionele verpleging, makkelijk bij je thuis.

WONDZORG

Goede, steriele wondverzorging is essentieel om letsels mooi te laten genezen. Curalis is gespecialiseerd in wondzorg bij uiteenlopende kwetsuren. Van brand- en snijwonden, over doorligwonden, tot oncologische wonden. Ook stomazorg, waaronder de vervanging van huidplaten en stomazakjes van colo-, ileo- of urostoma’s, behoort tot het kennispakket van onze verpleegkundigen.

PALLIATIEVE ZORG

Het verpleegkundigenteam van Curalis biedt persoonlijke palliatieve zorg in een vertrouwelijk kader. Comfortzorg staat daarbij centraal, met de focus op het behoud en de verbetering van de levenskwaliteit in de breedste zin van het woord, zowel fysiek als mentaal. Naast dagelijkse hygiënische zorgen zoals wassen en kleden, helpt Curalis ook bij de toediening van pijnbestrijding. Thema’s zoals palliatieve sedatie en euthanasie zijn steeds bespreekbaar.

DIABETES

Diabetes kan een grote impact hebben op je leven. Bloedsuikerwaarden meten en opvolgen, insuline toedienen met een insulinepen of -pomp, … Het Curalis-team telt twee diabeteseducatoren en kent de chronische ziekte door en door. Zo garanderen we een stipte en correcte verzorging op het tempo van de patiënt. Van één inspuiting langwerkende insuline ’s avonds, tot drie injecties per dag, zowel thuis als op het werk of op school.

ALGEMENE HYGIËNISCHE ZORG

Hulp nodig bij je dagelijkse wasbeurt of het correct innemen van medicijnen? Onze verpleegkundigen bieden een helpende hand bij een brede waaier aan algemene hygiënische zorgen. Aankleden, spuitjes zetten, de wekelijkse medicatie voorbereiden, … Curalis luistert naar je noden, komt dagelijks of wekelijks bij je langs en garandeert een vast verpleegkundigenteam, zodat jij in alle vertrouwen verzorgd wordt.

TECHNISCHE ZORGEN

Krijg je antibioticatherapie via een infuus? Of wil je thuisverpleging inschakelen voor het aanprikken en spoelen van een poortkatheter? Naast dagelijkse verzorging, hebben de verpleegkundigen van Curalis jarenlange ervaring in specifieke technische zorgen, zoals de vervanging van suprapubische sonden of het aanleggen van morfinepompen. Zo hoef je als patiënt niet naar het ziekenhuis, maar geniet je van kwaliteitsvolle zorgen, comfortabel bij je thuis.

nl_NLDutch